Główna > Maszyny gastronomiczne > Maszyny wielofunkcyjne Ribot
1
Chcesz przyciągnąć klientów produktami o niepowtarzalnym smaku i w wyborze, od którego zawrót głowy murowany, a kubki smakowe oszaleją z zachwytu?
Potrzebujesz maszyny wielozadaniowej i taniej w eksploatacji?
Stawiasz na szybkość przygotowania wyrobu, przy zachowaniu najwyższych standardów jakości i higieny?
A przy tym zależy Ci, aby w pełni kontrolować w sposób automatyczny cały proces produkcji?
Mamy dla Ciebie i Twojej firmy wielofunkcyjne urządzenie Ribot.
Opis produktu i jego zastosowanie.
Urządzenie firmy TELME odpowiada na potrzeby produkcyjne dla różnorodnych produktów, które, w zależności od ich specyfiki, przechodzą przez kilka etapów obróbki termicznej i mechanicznej. Możesz zaprogramować:
Ribot pozwala na gotowanie w stałej kontrolowanej temperaturze, co chroni i wzmacnia cechy organoleptyczne żywności. Funkcja szybkiego chłodzenia zapobiega spadkowi masy przez parowanie, ułatwia spakowanie produktu w niskiej temperaturze i jego magazynowanie w takiej ilości, jakiej potrzebujesz. Dzięki pasteryzacji i schładzaniu w zamkniętym zbiorniku wyroby cechuje czystość mikrobiologiczna i wyjątkowa trwałość.
Kontrolowana temperatura w zakresie od -15°C do +110°C gwarantuje, że produkt osiągnie optymalne parametry, a ponadto zachowa swoją wartość odżywczą, zapach, kolor i konsystencję. Urządzenie o pojemności 10, 18, 30 i 60 litrów pozwala na zwiększenie produkowanej ilości wyrobów i zapewnienie ich powtarzalności. Dzięki regulowanym obrotom mieszadła w zakresie od 30 do 500 obrotów na minutę, różne składniki, takie jak: masło, jajka i cukier połączą się lepiej i szybciej. Produkcja humusu czy też konfitury cebulowej nie będzie już wyzwaniem.
Ribot, jako pierwsze urządzenie na świecie, wykorzystasz do:
Z tym pomocnikiem przygotujesz smaczne dania obiadowe:
risotto, nadzienia, makarony, zupy, buliony mięsne i warzywne, sosy pomidorowe, mięsne i rybne, majonez, sos beszamelowy, polentę, duszone mięso, klopsiki, gotowane mięsa i ryby, bazy, potrawy gotowane na parze. Produkcja ricotty, seru białego czy jogurtu jest z RIBOTEM dziecinnie prosta.
Chcesz wzbogacić swoją ofertę o pyszne i świeże desery?
Ribot wyprodukuje dla Ciebie niezliczoną gamę produktów: ciasta, kremy (cukierniczy, maślany, angielski, bawarski, orzechowy), konfitury, nadzienia i sosy owocowe, musy, bezy, polewy, bitą śmietanę, crème brûlée, budyń, karmel oraz takie specjały jak: panna cotta, zabaglione i mascarpone, ganache, ciastka z orzechami, pralinki, czekolady z nadzieniem i inne wyroby czekoladowe.
Marzą Ci się kolejki miłośników lodów w upalny, letni dzień?
Ten frezer do lodów przygotuje dla Ciebie nie tylko lody, ale również sorbety, soki z kruszonym lodem, koktajle, semifreddo, itp. Urządzenie ma pionowy cylinder frezujący pełen zalet:
Najlepszą jakość wyrobu uzyskasz zmieniając kierunek obrotów i zwiększając prędkość. Pod koniec cyklu, wydawany produkt jest gotowy do spakowania. A części urządzenia można łatwo wymontować, bez pomocy narzędzi, i umyć.
Przy zakupie wielofunkcyjnego urządzenia Ribot, otrzymasz praktyczny przewodnik po jego funkcjach.
Znajdziesz w nim wskazówki jak ustawić jego parametry i programy oraz setki przepisów i receptur, dzięki którym przygotujesz oryginalne dania i zadowolisz nawet najbardziej wymagające gusta Twoich klientów.
Rozpoczynając pracę z Ribot otrzymujesz:
Potrzebujesz więcej informacji?
Chcesz sprawdzić jak działa Ribot?
Przetestuj bezpłatnie w naszym laboratorium technologicznym w Gliwicach.
Dystrybutor Telme — Inplus, 43-211 Piasek, Słowackiego 41
tel. +48 730850156 serwis: +48 785385858, e-mail: info@telme.pl