Uchwyt do wyjmowania koszy.
Kosz płaski: gotowanie na parze, omlety, spakowane próżniowo produkty.
Głęboki kosz do gotowania (Ribot T30) różnych produktów: makaron, spakowane próżniowo produkty itd.
Głęboki kosz do gotowania (Ribot T10, T18) produktów: makaron, spakowane próżniowo produkty itd.
Głęboki kosz do gotowania (Ribot T10, T18) różnych produktów:makaron, pakowane próżniowo produkty itd.
Komponent napędu – ułatwia montaż i demontaż elementów.
Zsyp załadowczy na składniki.
Mieszadło używane w piekarni i cukierni: do produktów drożdżowych: brioszki, panettone.
Osłona ostrza: utrzymuje produkt przy dnie kotła w trakcie szatkowania.
Ostrze do krojenia i szatkowania produktów.
Obrotowa rózga do ubijania: kremów, białek jajka, żółtek jajka z cukrem, biszkoptu.
Gotowanie przy pomocy urządzenia Ribot to zdrowe jedzenie, brak inwazyjności w produkt, kontrolowana temperatura. Wysoka jakość organoleptyczna oraz rewelacyjny smak.
Pionowy cylinder urządzenia Ribot oferuje wiele możliwości: łatwe napełnianie, oraz ciągłą widoczność produktu jak i łatwość dodania produktów w każdym momencie cyklu.
Temperowanie czekolady (możliwe użycie)
Ganasze (krem bawarski, panna cotta, krem caramel)
Bazy do produktów (bezy, musy itd.)
Przetwórstwo owoców (polewy, sosy, dżemy, żele, sosy z kawałkami owoców itd.)
Ciasta (ciasto parzone, ciasteczka orzechowe itd.)
Kremy (krem Custard, krem, krem maślany, zabajone itd.)
Przy użyciu urządzenia Ribot mieszanie składników takich jak masło, jajka, cukier itd. przebiega szybciej i wydajniej. Automatyzacja procesu pozwala na oszczędzenie czasu i energii.
Zautomatyzuj i przyspiesz wszystkie operacje, które wymagają umiejętności manualnych, wysiłku i czasu, gwarantując obróbkę o najwyższym standardzie czystości.
Możliwość gotowania i schładzania z programowalną temperaturą i czasem.
Chłodzenie, mrożenie : makaron, ryż, mięso, ryba, warzywa, chłodzenie produktów płynnych, kremów oraz ciasta.
Podgrzewanie, gotowanie : makaron, ryż, mięso, ryby, warzywa, jak również produkty płynne, kremy oraz ciasto.
Temperowanie : mleczna, biała i ciemna czekolada.
Ugniatanie : ciasto do chleba, pizzy, makaron itd.
Krojenie i szatkowanie : mięso, ryby, warzywa, świeże owoce, suszone owoce itd.
Ubijanie : kremy, jajka, itd.
Mieszanie i blendowanie produktów płynnych, kremów oraz ciast z programowalną temperaturą, czasem oraz prędkością obrotów.
Otwór spustowy otwarty z pokrywą zabezpieczającą
Ribot T miksuje, rozdrabnia, ubija, kroi, miele, ugniata, podgrzewa, gotuje, konserwuje, hartuje, pasteryzuje, schładza i zamraża produkty spożywcze.
UMÓW SIĘ NA PREZENTACJĘ