UMÓW SIĘ NA PREZENTACJĘ
Ribot T miksuje, rozdrabnia, ubija, kroi, miele, ugniata, podgrzewa, gotuje, konserwuje, hartuje, pasteryzuje, schładza i zamraża produkty spożywcze.
Gastronomia
Lodziarnia
Cukiernia
Galeria
Video
Funkcje
Rodzaj użycia
Dane techniczne
Folder
Otwór spustowy zamknięty z pokrywą zabezpieczającą
Otwór spustowy otwarty z pokrywą zabezpieczającą
Otwór rewizyjny
Mieszadło i cylinder
Prysznic
Mieszanie i blendowanie produktów płynnych, kremów oraz ciast z programowalną temperaturą, czasem oraz prędkością obrotów.
Ubijanie : kremy, jajka, itd.
Krojenie i szatkowanie : mięso, ryby, warzywa, świeże owoce, suszone owoce itd.
Ugniatanie : ciasto do chleba, pizzy, makaron itd.
Temperowanie : mleczna, biała i ciemna czekolada.
Podgrzewanie, gotowanie : makaron, ryż, mięso, ryby, warzywa, jak również produkty płynne, kremy oraz ciasto.
Chłodzenie, mrożenie : makaron, ryż, mięso, ryba, warzywa, chłodzenie produktów płynnych, kremów oraz ciasta.
Możliwość gotowania i schładzania z programowalną temperaturą i czasem.
Zautomatyzuj i przyspiesz wszystkie operacje, które wymagają umiejętności manualnych, wysiłku i czasu, gwarantując obróbkę o najwyższym standardzie czystości.
20 zaprogramowanych profili produkcyjnych
Przy użyciu urządzenia Ribot mieszanie składników takich jak masło, jajka, cukier itd. przebiega szybciej i wydajniej. Automatyzacja procesu pozwala na oszczędzenie czasu i energii.
Produkty:
Kremy (krem Custard, krem, krem maślany, zabajone itd.)
Ciasta (ciasto parzone, ciasteczka orzechowe itd.)
Przetwórstwo owoców (polewy, sosy, dżemy, żele, sosy z kawałkami owoców itd.)
Bazy do produktów (bezy, musy itd.)
Lukier
Ganasze (krem bawarski, panna cotta, krem caramel)
Temperowanie czekolady (możliwe użycie)
14 zaprogramowanych profili produkcyjnych
Pionowy cylinder urządzenia Ribot oferuje wiele możliwości: łatwe napełnianie, oraz ciągłą widoczność produktu jak i łatwość dodania produktów w każdym momencie cyklu.
Produkty:
Lody rzemieślnicze
Sorbety
Monoporcje lodowe
Mrożone desery
11 fabrycznie zaprogramowanych profili produkcyjnych
Gotowanie przy pomocy urządzenia Ribot to zdrowe jedzenie, brak inwazyjności w produkt, kontrolowana temperatura. Wysoka jakość organoleptyczna oraz rewelacyjny smak.
Produkty:
Sosy, sosy mięsne, sos beszamelowy, risotto, polenta, ciasto (pizza), ricotta, mascarpone, majonez, farsze, puree i wiele innych.
Obrotowa rózga do ubijania: kremów, białek jajka, żółtek jajka z cukrem, biszkoptu.
Ostrze do krojenia i szatkowania produktów.
Osłona ostrza: utrzymuje produkt przy dnie kotła w trakcie szatkowania.
Mieszadło używane w piekarni i cukierni: do produktów drożdżowych: brioszki, panettone.
Zsyp załadowczy na składniki.
Komponent napędu – ułatwia montaż i demontaż elementów.
Głęboki kosz do gotowania (Ribot T10, T18) różnych produktów:makaron, pakowane próżniowo produkty itd.
Głęboki kosz do gotowania (Ribot T10, T18) produktów: makaron, spakowane próżniowo produkty itd.
Głęboki kosz do gotowania (Ribot T30) różnych produktów: makaron, spakowane próżniowo produkty itd.
Kosz płaski: gotowanie na parze, omlety, spakowane próżniowo produkty.
Uchwyt do wyjmowania koszy.
MODEL
WYMIARY
WAGA NETTO
ZASILANIE
CHŁODZENIE
POJEMNOŚĆ
49x60x110 cm
190 Kg
A 14 - kW 5,5 V 400 - 50 - 3
powietrze/woda
10 L
51x70x115 cm
240 Kg
A 18 - kW 7,7 V 400 - 50 - 3
woda
18 L
55x78x120 cm
265 Kg
A 19 - kW 8,2 V 400 - 50 - 3
powietrze/woda
30 L
62x85x125 cm
310 Kg
A 24 - kW 13 V 400 - 50 - 3
woda
60 L
Dane techniczne - Ribot 10/ Ribot 18/
Ribot 30/ Ribot 60
MODEL
WYMIARY
WAGA NETTO
ZASILANIE
RIBOT T 10
49x60x110 cm
190 Kg
A 14 - kW 5,5 V 400 - 50 - 3
RIBOT T 18
51x70x115 cm
240 Kg
A 18 - kW 7,7 V 400 - 50 - 3
RIBOT T 30
55x78x120 cm
265 Kg
A 19 - kW 8,2 V 400 - 50 - 3
RIBOT T 60
62x85x125 cm
310 Kg
A 24 - kW 13 V 400 - 50 - 3
MODEL
CHŁODZENIE
POJEMNOŚĆ
RIBOT T 10
powietrze/woda
10 L
RIBOT T 18
powietrze/woda
18 L
RIBOT T 30
powietrze/woda
30 L
RIBOT T 60
powietrze/woda
60 L
Dystrybutor Telme — Inplus, 43-211 Piasek, Słowackiego 41
tel. +48 730850156 serwis: +48 785385858, e-mail: info@telme.pl