Organizujemy szkolenia i warsztaty poświęcone produkcji lodów rzemieślniczych.
Wychodząc naprzeciw Państwa oczekiwaniom przygotowaliśmy dwa warianty szkoleń. Pierwszy wariant powstał z myślą o osobach, które zamierzają otworzyć biznes lodowy. Wariant drugi adresujemy do osób, które prowadzą lodziarnię i chcą poszerzyć swoją wiedzę w zakresie technologii produkcji lodów.
Szkolenia odbywają się w naszym centrum badawczo-rozwojowym w Inplus Food Laboratory w Gliwicach. Kursy lodziarskie prowadzą nasi technologowie: Bogusława Pietraszek i Krzysztof Krzysztofik, którzy dysponują ogromną wiedzą i wieloletnim doświadczeniem w branży lodziarskiej, cukierniczej i gastronomicznej.
Szkolenie lodziarskie — Poziom 1 - Lodowe ABC — Produkcja lodów rzemieślniczych wraz z ich oceną organoleptyczną.
Szkolenie pozwoli na:
• poznanie specyfiki biznesu lodowego;
• poznanie technologii lodowej;
• dobór odpowiednich urządzeń i maszyn do produkcji lodów;
• poznanie kryterium oceny organoleptycznej lodów według wytycznych i parametrów Italian Gelato Training Course — (blok praktyczny).
Szkolenie lodziarskie — Poziom 2 - Warsztaty produkcji lodowej z wykorzystaniem bazy mlecznej, słodkiej, tłustej oraz sorbetów.
Szkolenie pozwoli na:
• poznanie surowców do produkcji lodów – ich właściwości i roli;
• zdobycie umiejętności bilansowania receptury lodowej (warsztaty praktyczne);
• poznanie kryterium oceny organoleptycznej lodów według wytycznych i parametrów IGTC (blok praktyczny, warsztaty);
Istnieje możliwość przeprowadzenia spersonalizowanego szkolenia lodziarskiego. Program szkolenia ustalany jest indywidualnie zgodnie z zapotrzebowaniem klienta. Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu.
Michał Kalinowski
Tel. 730850156
E-mail: mkalinowski@telme.pl
Więcej informacji na temat produkcji lodów znajdziesz w naszym artykule:
Produkcja lodów - Jak profesjonalnie produkować lody
Dystrybutor Telme — Inplus, 43-211 Piasek, Słowackiego 41
tel. +48 730850156 serwis: +48 785385858, e-mail: info@telme.pl