Telme maszyny do lodów  logo
Telme maszyny do lodów facebook
Telme maszyny do lodów email
Telme maszyny do lodów Youtube
Telme maszyny do lodów Instagram
Telme maszyny do lodów telefon

KONTAKT

POLITYKA PRYWATNOŚCI

POLITYKA COOKIES

Dystrybutor Telme S.p.A. - Inplus, 43-211 Piasek, ul. Słowackiego 41, 
tel. +48 730 850 156; serwis: +48 785 38 58 58; e-mail: info@telme.pl

drukarka

 

 

 

Pobierz katalog

koperta

 

 

 

Zapytaj o szczegóły

Dane techniczne
Według produktu

Według produktu
MAX. PROD NA GODZ.
8÷40
15÷30
GODZINNA PRODUKCJA, MIN
3÷10 3,5÷11
1÷5   1,2÷5
MIESZANKI NA CYKL,   l. / kg
woda/powietrze
powietrze
CHŁODZENIE
8 A - 5 kW  V 400/50/3
6 A - 3 kW  V 400/50/3
ZASILANIE
49x60x110 cm
46x60x110 cm
WYMIARY
CREMAGEL 10
CREMAGEL 5
MODEL
Według produktu
Według produktu
MAX. PROD NA GODZ.
8÷40
15÷30
GODZINNA PRODUKCJA, MIN
3÷10 3,5÷11
1÷5  1,2÷5
MIESZANKI NA CYKL,   l. / kg
woda/powietrze
powietrze
CHŁODZENIE
8 A - 5 kW  V 400/50/3
6 A - 3 kW  V 400/50/3
ZASILANIE
49x60x110 cm
46x60x110 cm
WYMIARY
CREMAGEL 10
CREMAGEL 5
MODEL

Dane techniczne

tło

Sorbety

Fajka

Granita (slush) 

Fajka

Lody rzemieślnicze

Fajka

Pasteryzowanie 

Fajka
Lody rzemieślnicze 

Beszamel, sosy, polenta, ricotta, mascarpone, majonez, veloute, farsze, puree itd.

Fajka
Gastronomia 

Możliwe temperowanie czekolady.

Fajka

Ganasz, krem bawarski, panna cotta, krem karmelowy.

Fajka

Lukier

Fajka

Przetwarzanie owoców (toppingi, sosy, sosy

z kawałkami owoców, lukry, dżemy, żele itd.) 

Fajka

Tworzenie mieszanki bezy, pate a bombe itd. 

Fajka

Ciasto (pasta choux, ciasteczka orzechowe itd.)

Fajka

Kremy (custard, angielski, maślany, zabajone itd.) 

Fajka
Cukiernia 

Przeznaczenie użytkowania 

tło

Podgrzewanie, sanityzacja i gotowanie: roztapianie czekolady, nawodnienie cząstek stałych, eliminacja patogennej flory bakteryjnej oraz odparowanie nadmiaru wody

Fajka

Schładzanie i pełen proces pasteryzacji. 

Fajka

Produkcja lodów: frezowanie mieszanki oraz wtłaczanie powietrza do produktów: lody rzemieślnicze i sorbety

Fajka

Temperowanie czekolady deserowej, białej lub mlecznej. 

Fajka

Mieszanie produktów w zadanej temperaturze w określonym czasie i z określoną prędkością obrotów mieszadła. 

Mleko, śmietana, mleko w proszku, owoce, cukier, dekstroza, jajka, emulsyfikatory, stabilizatory itd. Wszystkie elementy potrzebne do produkcji kremów, specjalności piekarskich, gastronomicznych oraz możliwość produkcji lodów rzemieślniczych. 

Fajka

Automatyzacja i przyspieszenie procesów produkcyjnych. Oszczędność czasu pracy oraz zapewnienie najwyższej higieny.

Fajka

Główne funkcje frezerów Cremagel

Video creamgel
Cylinder i mieszadło Cremagel 10 
Przezroczysta pokrywa z kratką wlewu 
Kratka wyrzutowa Cremagel 10
Cylinder i mieszadło Cremagel 5 
Kratka wyrzutowa Cremagel 5 
folder

 

 

 

Folder

Dan techniczne

 

 

 

Dane techniczne

rodzaj użycia

 

 

 

Rodzaj użycia

funkcje

 

 

 

Funkcje

video

 

 

 

Video

galeria

 

 

 

Galeria

góra

CreamGel Telme

Profesjonalne maszyny wielofunkcyjne, które z łatwością przygotowują wszelkie rodzaje kremów i specjalności cukierniczych. Frezery Cremagel wykorzystasz również do przygotowania, przetworzenia, pasteryzacji i produkcji lodów rzemieślniczych.

Frezery do lodów Cremagel 5/10/20

Telme maszyny do lodów
CREMAGEL 20
51x70x115 cm
11 A - 6 kW  V 400/50/3
woda/powietrze
4÷18 4,5÷19
8÷40
Według produktu