Telme maszyny do lodów

Frezery do lodów Cremagel 5/10/200

Profesjonalne maszyny wielofunkcyjne, które z łatwością przygotowują wszelkie rodzaje kremów i specjalności cukierniczych. Frezery Cremagel wykorzystasz również do przygotowania, przetworzenia, pasteryzacji i produkcji lodów rzemieślniczych.

CreamGel Telme

Przycisk

Zapytaj o ofertę

Imię
Nazwisko
Twój e-mail:
Treść wiadomości:
Wyślij
Wyślij
Formularz został wysłany — dziękujemy.
Proszę wypełnić wszystkie wymagane pola!

X

góra

 

 

 

Galeria

galeria

 

 

 

Video

video

 

 

 

Funkcje

funkcje

 

 

 

Rodzaj użycia

rodzaj użycia

 

 

 

Dane techniczne

Dan techniczne

 

 

 

Folder

folder

Kratka wyrzutowa Cremagel 5 

Cylinder i mieszadło Cremagel 5 

Kratka wyrzutowa Cremagel 10

Przezroczysta pokrywa z kratką wlewu 

Cylinder i mieszadło Cremagel 10 

Video creamgel

Główne funkcje frezerów Cremagel

Fajka

Automatyzacja i przyspieszenie procesów produkcyjnych. Oszczędność czasu pracy oraz zapewnienie najwyższej higieny.

Fajka

Mieszanie produktów w zadanej temperaturze w określonym czasie i z określoną prędkością obrotów mieszadła. 

Mleko, śmietana, mleko w proszku, owoce, cukier, dekstroza, jajka, emulsyfikatory, stabilizatory itd. Wszystkie elementy potrzebne do produkcji kremów, specjalności piekarskich, gastronomicznych oraz możliwość produkcji lodów rzemieślniczych. 

Fajka

Temperowanie czekolady deserowej, białej lub mlecznej. 

Fajka

Produkcja lodów: frezowanie mieszanki oraz wtłaczanie powietrza do produktów: lody rzemieślnicze i sorbety

Fajka

Schładzanie i pełen proces pasteryzacji. 

Fajka

Podgrzewanie, sanityzacja i gotowanie: roztapianie czekolady, nawodnienie cząstek stałych, eliminacja patogennej flory bakteryjnej oraz odparowanie nadmiaru wody

tło

Przeznaczenie użytkowania 

Cukiernia 

Fajka

Kremy (custard, angielski, maślany, zabajone itd.) 

Fajka

Ciasto (pasta choux, ciasteczka orzechowe itd.)

Fajka

Tworzenie mieszanki bezy, pate a bombe itd. 

Fajka

Przetwarzanie owoców (toppingi, sosy, sosy

z kawałkami owoców, lukry, dżemy, żele itd.) 

Fajka

Lukier

Fajka

Ganasz, krem bawarski, panna cotta, krem karmelowy.

Fajka

Możliwe temperowanie czekolady.

Gastronomia 

Fajka

Beszamel, sosy, polenta, ricotta, mascarpone, majonez, veloute, farsze, puree itd.

Lody rzemieślnicze 

Fajka

Pasteryzowanie 

Fajka

Lody rzemieślnicze

Fajka

Granita (slush) 

Fajka

Sorbety

tło

Dane techniczne

MODEL

CREMAGEL 5

CREMAGEL 10

WYMIARY

46x60x110 cm

49x60x110 cm

ZASILANIE

6 A - 3 kW  V 400/50/3

8 A - 5 kW  V 400/50/3

CHŁODZENIE

powietrze

woda/powietrze

MIESZANKI NA CYKL,   l. / kg

1÷5  1,2÷5

3÷10 3,5÷11

GODZINNA PRODUKCJA, MIN

15÷30

8÷40

MAX. PROD NA GODZ.

Według produktu

Według produktu

Według produktu

8÷40

4÷18 4,5÷19

woda/powietrze

11 A - 6 kW  V 400/50/3

51x70x115 cm

CREMAGEL 20

MODEL

CREMAGEL 5

CREMAGEL 10

WYMIARY

46x60x110 cm

49x60x110 cm

ZASILANIE

6 A - 3 kW  V 400/50/3

8 A - 5 kW  V 400/50/3

CHŁODZENIE

powietrze

woda/powietrze

MIESZANKI NA CYKL,   l. / kg

1÷5   1,2÷5

3÷10 3,5÷11

GODZINNA PRODUKCJA, MIN

15÷30

8÷40

MAX. PROD NA GODZ.

Według produktu

Według produktu


Dane techniczne

 

 

 

Zapytaj o szczegóły

koperta

 

 

 

Pobierz katalog

drukarka

POLITYKA COOKIES

POLITYKA PRYWATNOŚCI

KONTAKT

Dystrybutor Telme — Inplus, 43-211 Piasek, Słowackiego 41
tel.
+48 730850156  serwis: +48 785385858, e-mail: info@telme.pl

Telme maszyny do lodów  logo

BLOG