Idealne do produkcji lodów ze specyficzną recepturą np. lody czekoladowe we wszystkich wariantach: biała, mleczna, słodka, czarna czy gorzka.
Urządzenia są wyposażone w niezależne obiegi grzania i chłodzenia dla produkcji sekwencyjnej.
Podgrzewanie i sanityzacja: roztapianie tłuszczów i czekolady. Eliminacja patogennej flory bakteryjnej.
Gotowy produkt może od razu być sprzedawany.
Mieszanie, wtłaczanie powietrza do mieszanki i frezowanie lodów. Produkcja jest automatyczna i pozwala na uzyskanie wyjątkowej kremowości lodów.
Chłodzenie i kompletny proces pasteryzacji pozwalający na utrzymanie flory bakteryjnej w uśpieniu.
Mieszanie składników: mleko, śmietana, mleko w proszku, owoce, cukier, dekstroza, jajka, emulsyfikatory, stabilizatory itd. Potrzebnych do produkcji lodów, sorbetów i granity.
Maszyna do lodów profesjonalna Combigel to wielofunkcyjny frezer i pasteryzator do lodów w jednym urządzeniu. Dwa pionowe cylindry pozwalają na symultaniczne i ciągłe używanie cyklu podgrzewania i chłodzenia do pasteryzacji oraz produkcji lodów rzemieślniczych.
UMÓW SIĘ NA PREZENTACJĘ