DŁUGOŚĆ CYKLU, MIN
Mieszanie składników w zadanej temperaturze, określonym czasie oraz z określoną prędkością. Produkcja klasycznych kremów, specjałów piekarniczych, gastronomicznych oraz produktów cukierniczych przy użyciu: mleko, śmietana, mleko w proszku, mąka, owoce, cukier, dekstroza, jajka, emulsyfikatory, stabilizatory itd.
Automatyzacja i przyspieszenie procesów produkcyjnych. Zaoszczędzenie czasu pracy oraz gwarancja higieny.
Schładzanie i konserwowanie: kompletny proces pasteryzacji pozwala na uśpienie flory bakteryjnej oraz zapewnia utrzymanie produktu w optymalnej temperaturze.
Podgrzewanie, gotowanie i sanityzacja. Roztapianie tłuszczy i czekolady, nawadnianie produktów stałych oraz eliminacja patogennej flory bakteryjnej.
Temperowanie czekolady ciemnej, deserowej, mlecznej lub białej.
Maszyna do kremów i nadzień Termocrema jest przeznaczona przede wszystkim do produkcji kremów cukierniczych (custard, angielski, maślany), ganaszy, zabajone, owocowych poche, jogurtów, past i dżemów. Możliwa jest również pasteryzacja mieszanek lodowych oraz zastosowanie jej w gastronomii na przykład do produkcji ragout, beszamelu, polenty czy risotto.
UMÓW SIĘ NA PREZENTACJĘ