Telme maszyny do lodów  logo
Telme maszyny do lodów facebook
Telme maszyny do lodów email
Telme maszyny do lodów Youtube
Telme maszyny do lodów Instagram
Telme maszyny do lodów telefon

KONTAKT

POLITYKA PRYWATNOŚCI

POLITYKA COOKIES

Dystrybutor Telme S.p.A. - Inplus, 43-211 Piasek, ul. Słowackiego 41, 
tel. +48 730 850 156; serwis: +48 785 38 58 58; e-mail: info@telme.pl

drukarka

 

 

 

Pobierz katalog

koperta

 

 

 

Zapytaj o szczegóły

90÷130
90÷130
90÷130
CZAS CYKLU PROD.
50÷150
30÷60
15÷30
MIESZANKI NA CYKL, L
woda
woda
woda/powietrze
CHŁODZENIE
32 A - 20,2 kW V 400/50/3
16 A - 9 kW  V 400/50/3
9,5 A - 4,5 kW  V 400/50/3
ZASILANIE
78x98x120 cm
55x65x120 cm
55x65x115 cm
WYMIARY
TERMOCREMA T 150
TERMOCREMA T 60
TERMOCREMA T 30
MODEL
TERMOCREMA T 150
TERMOCREMA T 60
TERMOCREMA T 30
MODEL
Dane techniczne
90÷130
90÷130
90÷130

DŁUGOŚĆ CYKLU, MIN

50÷150
30÷60
15÷30
MIESZANKI NA CYKL,   L
woda
woda
woda/powietrze
CHŁODZENIE
32 A - 20,2 kW V 400/50/3
16 A - 9 kW  V 400/50/3
9,5 A - 4,5 kW  V 400/50/3
ZASILANIE
78x98x120 cm
55x65x120 cm
55x65x115 cm
WYMIARY
TERMOCREMA
T 150
TERMOCREMA
 T 60
TERMOCREMA
 T 30
MODEL

Dane techniczne

tło
Zabajone
Fajka
Ganasze
Fajka
Kremy (custard, angielski, maślany itd.) 
Fajka
Jogurt
Fajka
Gotowane owoce
Fajka
Risotto
Fajka
Beszamel
Fajka
Ragout
Fajka
Polenta
Fajka
Pasteryzacja mieszanki lodowej 
Fajka

Gastronomia: 

Cukiernia: 

Lodziarnia: 

tło

Mieszanie składników w zadanej temperaturze, określonym czasie oraz z określoną prędkością. Produkcja klasycznych kremów, specjałów piekarniczych, gastronomicznych oraz produktów cukierniczych przy użyciu: mleko, śmietana, mleko w proszku, mąka, owoce, cukier, dekstroza, jajka, emulsyfikatory, stabilizatory itd. 

Fajka

Automatyzacja i przyspieszenie procesów produkcyjnych. Zaoszczędzenie czasu pracy oraz gwarancja higieny. 

Fajka

Schładzanie i konserwowanie: kompletny proces pasteryzacji pozwala na uśpienie flory bakteryjnej oraz zapewnia utrzymanie produktu w optymalnej temperaturze. 

Fajka

Podgrzewanie, gotowanie i sanityzacja. Roztapianie tłuszczy i czekolady, nawadnianie produktów stałych oraz eliminacja patogennej flory bakteryjnej.

Fajka

Temperowanie czekolady ciemnej, deserowej, mlecznej lub białej.

Fajka

Maszyna do kremów Termocrema - główne funkcje 

Video maszyna do kremów Termocrema
Kratka wyrzutu 
Wlew produktów 
Cylinder i mieszadło 
Front urządzenia 
Folder

 

 

 

Folder

Dane techniczne

 

 

 

Dane techniczne

Rodzaj użycia

 

 

 

Rodzaj użycia

Funkcje

 

 

 

Funkcje

Video

 

 

 

Video

Galeria

 

 

 

Galeria

Przycisk górny

góra

Maszyna do kremów Termocrema

Maszyna do kremów i nadzień Termocrema jest przeznaczona przede wszystkim do produkcji kremów cukierniczych (custard, angielski, maślany), ganaszy, zabajone, owocowych poche, jogurtów, past i dżemów. Możliwa jest również pasteryzacja mieszanek lodowych oraz zastosowanie jej w gastronomii na przykład do produkcji ragout, beszamelu, polenty czy risotto.

Maszyna do kremów i nadzień Termocrema T30/T60/T150

Telme maszyny do lodów