Sorbety
Granita (slush)
Lody rzemieślnicze
Pasteryzowanie
Beszamel, sosy, polenta, ricotta, mascarpone, majonez, veloute, farsze, puree itd.
Możliwe temperowanie czekolady.
Ganasz, krem bawarski, panna cotta, krem karmelowy.
Lukier
Przetwarzanie owoców (toppingi, sosy, sosy
z kawałkami owoców, lukry, dżemy, żele itd.)
Tworzenie mieszanki bezy, pate a bombe itd.
Ciasto (pasta choux, ciasteczka orzechowe itd.)
Kremy (custard, angielski, maślany, zabajone itd.)
Podgrzewanie, sanityzacja i gotowanie: roztapianie czekolady, nawodnienie cząstek stałych, eliminacja patogennej flory bakteryjnej oraz odparowanie nadmiaru wody.
Schładzanie i pełen proces pasteryzacji.
Produkcja lodów: frezowanie mieszanki oraz wtłaczanie powietrza do produktów: lody rzemieślnicze i sorbety
Temperowanie czekolady deserowej, białej lub mlecznej.
Mieszanie produktów w zadanej temperaturze w określonym czasie i z określoną prędkością obrotów mieszadła.
Mleko, śmietana, mleko w proszku, owoce, cukier, dekstroza, jajka, emulsyfikatory, stabilizatory itd. Wszystkie elementy potrzebne do produkcji kremów, specjalności piekarskich, gastronomicznych oraz możliwość produkcji lodów rzemieślniczych.
Automatyzacja i przyspieszenie procesów produkcyjnych. Oszczędność czasu pracy oraz zapewnienie najwyższej higieny.
Profesjonalne maszyny wielofunkcyjne, które z łatwością przygotowują wszelkie rodzaje kremów i specjalności cukierniczych. Frezery Cremagel wykorzystasz również do przygotowania, przetworzenia, pasteryzacji i produkcji lodów rzemieślniczych.
UMÓW SIĘ NA PREZENTACJĘ