Wyposażony w osobne obiegi grzania i chłodzenia dla produkcji sekwencyjnej.
HBF Combi to urządzenia idealne do produkcji lodów o specjalistycznych recepturach, takich jak lody czekoladowe w różnym wydaniu: z czekoladą biała, mleczną, ciemną, gorzką itd.
Po zakończonym cyklu produkt jest gotowy do sprzedaży.
Chłodzenie oraz pełny proces pasteryzacji.
Podgrzewanie i sanityzacja: roztapianie tłuszczów i czekolady oraz eliminacja patogennej flory bakteryjnej.
Mieszanie składników potrzebnych do przygotowania lodów rzemieślniczych, sorbetów i granity: mleko, śmietana, mleko w proszku, owoce, cukier, dekstroza, jajka, emulsyfikatory, stabilizatory itd.
Frezowanie mieszanki oraz wtłaczanie do niej powietrza. Mechaniczny i termiczny proces produkcji pozwala na uzyskanie najwyższej jakości lodów rzemieślniczych o ponadprzeciętnej kremowości.
Poziome urządzenia do produkcji lodów Profigel łączą w sobie funkcje pasteryzatora oraz frezera w jednym urządzeniu. Idealne dla pracowni, w których nie można zainstalować więcej niż jednego urządzenia.
UMÓW SIĘ NA PREZENTACJĘ
Główna > Lodziarnia i cukiernia > Frezery poziome COMBI HBF > Frezery poziome Profigel Combi 10+10, 15+15